Chcesz otrzymywać informację o najnowszych ofertach? Zapisz się do newslettera.
Kuptravel.pl

Pierwszy w Polsce Klub Travelowy!

Infolinia 533095039
Codziennie od 8.00 - 24.00
Wielka Brytania: Wycieczka do Londynu ! Bardzo dobre opinie. Termin potwierdzony
5- dniowa niesamowita wycieczka z przejazdem autokarem klasy LUX, ubezpieczeniem, 2 noclegami , opieką pilota i bogatym programem zwiedzania !
Wybierz
OFERTA ZAKOŃCZONA
Liczba sprzedanych ofert 103
Cena od 1199
kuptravel.pl Poleca!

Dlaczego warto?

 

 

Dzień 1 - Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem. Przejazd przez Niemcy, Belgię, Holandię, Francję. Przeprawa przez Kanał La Manche (tunel lub prom).

Dzień 2 - przyjazd do Londynu w godzinach porannych. Spacer po Parku Greenwich - dawnych terenach łowieckich należący do Tudorów, zobaczymy m.in Muzeum Żeglarstwa, pałacyk Queen's House, a także Uniwersytet Greewich. Nieopodal stoi Cutty Sark – ostatni na świecie oryginalny żaglowiec, którym transportowano herbatę z Chin. Z Greenwich przepłyniemy tramwajem wodnym po Tamizie w okolice Tower of London – jednej z najpotężniejszych fortec średniowiecznej Europy. W murach Tower znajdowało się okryte złą sławą więzienie w którym przetrzymywano najważniejszych jeńców. W pobliżu tej twierdzy znajduje się jedna z najsłynniejszych atrakcji turystycznych Londynu – Tower Bridge – symbol Wielkiej Brytanii. Następnie przejdziemy wzdłuż Tamizy, po drodze mijając dawne zabudowania portowe, dziś modne puby i sklepy. Dotrzemy do teatru Williama Szekspira – The Globe, a następnie Mostem Milenijnym i przejdziemy pod wyróżniająca się ogromną kopułą Katedrę Św. Pawła (II największą na świecie po Bazylice Św. Piotra) jest ona symbolem odrodzenia Londynu po wielkim pożarze z 1666 roku. Czas wolny w dzielnicy Soho i Chinatown, a następnie odwiedzimy mieszczącą się na Trafalgar Square National Gallery w której znajdują się m.in dzieła Van Gogha, Leonardo Da Vinci, Rafaela Santi czy El Greco. W godzinach wieczornych przejazd komunikacją do hotelu na nocleg.

Dzień 3 - Śniadanie i przejazd do dzielnicy Westminster gdzie zobaczymy m.in: Opactwo Westminsterskie – miejsce koronacji i spoczynku królów Anglii oraz pochówku wielu słynnych osób, m.in. Karola Dickensa, Isaaca Newtona, Karola Darwina (z zewnątrz), Parlament i Big Ben, 10 Downing Street – rezydencja i biuro premierów brytyjskich, budynek Gwardii Królewskiej, St. James’s Park i pałac Buckingham, gdzie przy odrobinie szczęścia będziemy mogli zobaczyć fragment uroczystej zmiany warty, a być może spotkać kogoś z brytyjskiej rodziny królewskiej. Spacer przez eleganckie i prestiżowe dzielnice pełne unikatowych sklepów i klubów dla gentelmenów, a następnie przejście przez serce miasta - Piccadilly Circus, gdzie zobaczymy słynną fontannę i świetlne reklamy, będące dziś jednym z symboli miasta. Czas wolny w okolicach placu Covent Garden. W godzinach popołudniowych zwiedzanie British Museum - jednego z największych na świecie obiektów tego typu, które od 1759 roku zgromadziło bezcenne skarby dokumentujące historię ludzkości. Rocznie jest odwiedzane przez ponad 5 milionów zwiedzających. Godziny wieczorne to czas na zakupy w okolicach Oxford Street i Regent Street. Powrót do hotelu komunikacją miejską w późnych godzinach wieczornych.

Dzień 4 Śniadanie i przejazd pod Emirates Air Lane - stację kolejki linowej łączącej dawne tereny portowe. "Przelot" kolejką w okolice O2 Areny - największej hali widowiskowo-sportowej w mieście. Przejazd metrem do centrum Londynu. Dla chętnych możliwość przejażdżki London Eye, największym diabelskim młynem na świecie, skąd z wysokości 135 metrów roztacza się najlepszy widok na panoramę miasta (płatne we własnym zakresie). Następnie dotrzemy do stacji South Kennsington gdzie będziemy mogli spędzić czas m.in w Muzeum Historii Naturalnej z niezwykle interesującymi zbiorami pokazującymi tajemnice życia na Ziemi. Jedną z największych atrakcji jest galeria dinozaurów oraz symulacja trzęsienia ziemi. Nieopodal znajdują się również fantastyczne Muzeum Victorii i Alberta, oraz Muzeum Techniki. Dla chętnych zamiast muzeów będzie możliwy spacer do słynnego domu handlowego Harrod's lub wypoczynek w Hyde Parku. Czas wolny i wyjazd w drogę powrotną do Polski w późnych godzinach popołudniowych.

Dzień 5 - Przekroczenie granicy Polski w godzinach przedpołudniowych.

533095039
 

Warunki

  • Wielka Brytania:
  • Wycieczka do Londynu ! Bardzo dobre opinie. Termin potwierdzony
  • 5- dniowa niesamowita wycieczka z przejazdem autokarem klasy LUX, ubezpieczeniem, 2 noclegami , opieką pilota i bogatym programem zwiedzania !
  • Przed zakupem oferty potwierdź telefonicznie dostępność miejsc: 533 095 039
  • Terminy:
    5- dniowa niesamowita wycieczka z przejazdem autokarem klasy LUX, ubezpieczeniem, 2 noclegami , opieką pilota i bogatym programem zwiedzania ! - 1199 zł
Zaliczka 30% reszta płatna 30 dni przed wyjazdem! WAŻNE PRZED ZAKUPEM POTWIERDZ DOSTĘPNOŚĆ OFERTY  KUPTRAVEL.PL POD NUMEREM: 533 053 039 lub 533 095 039
 
W cenie zapewniamy:
  • przejazd autokarem klasy LUX (klmatyzacja, DVD, barek, WC),
  • 2 noclegi w okolicach Londynu w hotelu **/*** Pokoje 2, 3, 4 osobowe z łazienkami,
  • wyżywienie: 2 śniadania,
  • opiekę pilota,
  • zwiedzanie według programu.
Dodatkowo płatne obowiązkowo:
  • Opłaty programowe: opłata przewodnicka, komunikacja miejska, zestawy słuchawkowe, opłaty wjazdowe do stref płatnych: około 70 GBP/os. (kwota nie podlega rozliczeniu),
  • Ubezpieczenie KL/NNW: 90 PLN/os.,
  • Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy: 20 PLN/os.
Dodatkowo płatne opcjonalnie:
  • rezerwacja miejsca w autokarze - 30 PLN/os.,
  • ubezpieczenia KR: 3-4% wartości imprezy,
  • Kup Sobie Spokój: 40 PLN/os., daje możliwość bezkosztowej rezygnacji z imprezy do 21 dni przed jej rozpoczęciem oraz chroni przed dopłatami kursowymi. W przypadku rezygnacji z imprezy, opłata za usługę “Kup sobie spokój” nie podlega zwrotowi.
Wyżywienie:

Zapewniamy 2 śniadania kontynentalne w hotelu. W trakcie zwiedzania przewidujemy czas wolny na obiadokolacje (płatne we własnym zakresie).

Transport:

Transport autokarem . W trakcie przejazdu przeprawa tunelem pod kanałem La Manche lub promem.

Wiecej informacji i potwierdzenie terminu pod numerem : 533 053 039 lub 533 095 039 

Ramowy rozkład jazdy: PATRZ ZAKŁADKA  OPIS DODATKOWY OFERTY 

  • Jedna osoba ( grupa) może kupić dowolną ilość bonów
  • KAŻDY UCZESTNIK ZOBLIGOWANY JEST DO POSIADANIA WAŻNEGO DOWODU OSOBISTEGO LUB PASZPORTU
  • Brak przesłania danych skutkuje brakiem uczestnika na liście uczestników
  • Ważne: Podczas zakupu wypełnij dane do umowy:
    • Do umowy należy przygotować następujące dane uczestników:
    • Imię i nazwisko
    • Adres zameldowania
    • Datę urodzenia
    • Telefon kontaktowy
    • Liczbę osób, które wezmą udział w wyjeździe razem z nami i ich dokładne dane jak powyżej
    • Termin wycieczki 
    • Miasto wyjazdu, zbiórki w PL
Umowy z uczestnikami będą wysyłane po otrzymaniu danych do umowy wypełnionych przy zakupie oferty, maksymalnie do 2 dni roboczych od daty zakupu wycieczki na skrzynkę elektroniczną.
 

 ROZKŁAD JAZDY ,POŁĄCZENIA ANTENOWE 

Transport od granicy polskiej trwa ok. 16-17 godzin do Londynu. W trakcie przejazdu przeprawa tunelem pod kanałem La Manche lub promem.

✅ #OdDrzwiDoDrzwi obejmuje wszystkie rezerwacje z dodatkowo płatnym miastem wyjazdowym ✅ wyjazd na imprezę realizowany jest minibusem z miejsca zbiórki w wybranym mieście wyjazdowym ✅ po zakończeniu imprezy minibus zawozi uczestników pod wskazany adres do 30 km od wykupionego miasta wyjazdowego ✅ #OdDrzwiDoDrzwi nie jest dodatkowo płatne ✅ #OdDrzwiDoDrzwi realizowane jest bez względu na godzinę powrotu autokaru

17.08.2022 - 21.08.2022
PrzystanekDataGodzinaDopłata
Białystok
Stacja paliw ORLEN Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 11A
16.08.2022 r.Wtorek 23:35 250 PLN
Bielsko Biała
Stacja paliw AMIC, Aleja Generała Władysława Andersa 545
17.08.2022 r.Środa 06:15 200 PLN
Bochnia
Stacja paliw ORLEN, ul. Brzeska 42
17.08.2022 r.Środa 05:20 150 PLN
Bolesławiec
Stacja Orlen, Łąka/Bolesławiec
17.08.2022 r.Środa 13:10 0 PLN
Brzeg
Stacja BP przy A4, Przylesie 150, 49-200
17.08.2022 r.Środa 10:15 80 PLN
Brzesko
Stacja paliw JAGA, ul. Tadeusza Kościuszki 90
17.08.2022 r.Środa 05:00 150 PLN
Bydgoszcz
Hala Łuczniczka, ul. Toruńska 59
17.08.2022 r.Środa 05:15 150 PLN
Ciechocinek
Restauracja Mc'Donalds, Szosa Ciechocińska 9, 87-700 Odolion
17.08.2022 r.Środa 03:50 200 PLN
Czarnków
Parking przy ul. Wodna 43
17.08.2022 r.Środa 06:05 150 PLN
Gdańsk
Stacja Orlen, Trakt Św. Wojciecha 43/45, 80-044 Gdańsk
17.08.2022 r.Środa 01:25 250 PLN
Gdynia
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 00:30 250 PLN
Gliwice
parking przy Mcdonald’s, ul. Pszczyńska 325, obok centrum handlowego Europa Centralna
17.08.2022 r.Środa 08:30 160 PLN
Głogów
Parking TESCO przy ul. Piłsudskiego 15
17.08.2022 r.Środa 10:10 150 PLN
Gniezno
Stacja paliw LOTOS ul.Gdańska 126
17.08.2022 r.Środa 06:50 100 PLN
Gorzów Wielkopolski
Dworzec PKS, przystanek dla wysiadających
17.08.2022 r.Środa 05:00 170 PLN
Gostyń
Parking przy Tesco ul. Leszczyńska 5
17.08.2022 r.Środa 08:05 100 PLN
Grudziądz
Stacja Orlen, Michale 114
17.08.2022 r.Środa 03:45 200 PLN
Inowrocław
Stacja Paliw SHELL, ul. Toruńska 181
17.08.2022 r.Środa 05:35 150 PLN
Jarocin
Stacja paliw ORLEN ul.Wojska Polskiego 135a
17.08.2022 r.Środa 06:55 150 PLN
Jastrzębie Zdrój
Stacja paliw BP, ul. Wodzisławska 1
17.08.2022 r.Środa 07:00 200 PLN
Jędrzejów
Stacja paliw TOTAL, ul. Partyzantów 73
17.08.2022 r.Środa 05:15 200 PLN
Jędrzychowice
STACJA PALIW SHELL na drodze 94 przy węźle z A4
17.08.2022 r.Środa 13:40 0 PLN
Kalisz
Stacja Paliw STATOIL, ul. Podmiejska 22
17.08.2022 r.Środa 06:45 150 PLN
Katowice
stacja paliw BP z McDonald's przy A4, kierunek Wrocław, ul. Górnośląska 55
17.08.2022 r.Środa 07:45 170 PLN
Kielce
Stacja paliw ORLEN, ul. Łódzka 266
17.08.2022 r.Środa 04:30 200 PLN
Kłodzko
Restauracja Mc'Donalds, ul. Objazdowa 26
17.08.2022 r.Środa 08:55 170 PLN
Konin
Zajazd Blue Stare miasto k/Konina, Modła Królewska 5F
17.08.2022 r.Środa 06:05 100 PLN
Koszalin
Stacja BP Posejdon ul. Krakusa i Wandy 1E, 75-824 Koszalin
17.08.2022 r.Środa 02:20 250 PLN
Kościan
Stacja Orlen, ul. Śmigielska
17.08.2022 r.Środa 08:35 50 PLN
Kraków
STACJA PALIW BP, ul. Pasternik 66, 31-354 Kraków, w kierunku Katowic
17.08.2022 r.Środa 06:30 200 PLN
Krotoszyn
Dworzec PKP, ul.Dworcowa 1
17.08.2022 r.Środa 08:00 150 PLN
Legnica
Stacja Orlen, Nowa Wieś Legnicka 44
17.08.2022 r.Środa 11:55 0 PLN
Leszno
Stacja paliw LOTOS, ul. Balonowa 35, 64-100 Leszno
17.08.2022 r.Środa 09:00 50 PLN
Lubin (dolnośląskie)
STACJA PALIW STATOIL ul. J. Piłsudskiego 1
17.08.2022 r.Środa 10:55 100 PLN
Łagiewniki
Stacja Orlen, ul. Wrocławska 25
17.08.2022 r.Środa 10:05 100 PLN
Łódź
parking przy stacji paliw E. Leclerc, ul. Inflancka 53
17.08.2022 r.Środa 04:50 100 PLN
Międzyrzecz
Stacja paliw ORLEN, ul. Waszkiewicza 69
17.08.2022 r.Środa 05:30 150 PLN
Mława
Stacja Paliw Lotos, ul. Polna 23
17.08.2022 r.Środa 00:15 200 PLN
Modlin
Lotnisko Modlin, stanowiska BUS przy hali odlotów
17.08.2022 r.Środa 01:35 100 PLN
Myślibórz
Stacja paliw ORLEN Renice 59, 74-300 Renice
17.08.2022 r.Środa 04:30 200 PLN
Niemcza
Stacja paliw BP, Osiedle Podmiejskie 1a
17.08.2022 r.Środa 09:55 100 PLN
Nowa Sól
Dworzec PKS
17.08.2022 r.Środa 09:25 150 PLN
Nowy Tomyśl
Stacja paliw BP Przyłęk 125A, 64-300
17.08.2022 r.Środa 06:50 100 PLN
Oborniki Wlkp.
Parking przy markecie LIDL, ul. Lipowa 16a
17.08.2022 r.Środa 06:50 100 PLN
Olsztyn
Stacja paliw SHELL, ul. Sielska 45A
16.08.2022 r.Wtorek 22:25 250 PLN
Olsztynek
Stacja paliw ORLEN, ul. Ostródzka 11
16.08.2022 r.Wtorek 23:25 250 PLN
Opole
stacja paliw LOTOS, Rogów Opolski 1A węzeł Krapkowice przy drodze krajowej 45
17.08.2022 r.Środa 09:15 150 PLN
Ostróda
Parking przy Intermarche, ul. Grunwaldzka 74d
16.08.2022 r.Wtorek 22:55 250 PLN
Ostrów Mazowiecki
Stacja paliw ORLEN, ul. Lubiejewska 63
17.08.2022 r.Środa 01:05 150 PLN
Ostrów Wielkopolski
Dworzec PKS, Dworcowa 15, 63-410 Ostrów Wielkopolski
17.08.2022 r.Środa 07:15 150 PLN
Piła
Stacja Paliw Lukoil, Aleja Poznańska 93
17.08.2022 r.Środa 05:05 150 PLN
Pleszew
Stacja Paliw LOTOS ul. Poznańska 136
17.08.2022 r.Środa 06:30 150 PLN
Płońsk
Mc’Donalds, ul. Polna 39
17.08.2022 r.Środa 01:05 150 PLN
Polkowice
parking przy Aqua Parku
17.08.2022 r.Środa 10:40 100 PLN
Poznań
McDonald's Franowo, obok hipermarketu OBI, ul. Szwedzka 2
17.08.2022 r.Środa 07:50 50 PLN
Pszczyna kier. Katowice
Stacja paliw ORLEN, ul. Górnośląska 42
17.08.2022 r.Środa 06:45 200 PLN
Rawicz
Stacja paliw PIEPRZYK, węzeł S5 zjazd na Korzeńsko
17.08.2022 r.Środa 09:30 50 PLN
Rybnik kier. Gliwice
Stacja paliw AMIC, Wodzisławska 181
17.08.2022 r.Środa 07:35 170 PLN
Rzeszów
stacja paliw Shell ul. Hetmańska 46
17.08.2022 r.Środa 03:30 200 PLN
Słupsk
Dworzec PKP, ul. Hugona Kołątaja 32
17.08.2022 r.Środa 01:20 250 PLN
Sopot
Stacja paliw BP al.Niepodległości 664/670
17.08.2022 r.Środa 00:55 250 PLN
Starogard Gdański
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 02:45 250 PLN
Szczecin
Stacja paliw Circle K, ul, Gryfińska 60, 70-772 Szczecin
17.08.2022 r.Środa 03:40 200 PLN
Szczecinek
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 03:35 250 PLN
Śrem
Stacja paliw ORLEN, ul. Gostyńska 59
17.08.2022 r.Środa 07:35 100 PLN
Świebodzin
stacja Orlen ul. Wojska Polskiego, 66-200 Świebodzin
17.08.2022 r.Środa 06:05 150 PLN
Świecie
Stacja Paliw ORLEN, Morsk 25, 86-100 Morsk
17.08.2022 r.Środa 04:15 200 PLN
Tarnów
Stacja Paliw Grosar ul. Jana Pawła II 22
17.08.2022 r.Środa 04:30 200 PLN
Tczew
Stacja BP, ul. Braci Grimm 1B
17.08.2022 r.Środa 02:15 250 PLN
Toruń
dworzec PKP Toruń Miasto, Plac 18 Stycznia
17.08.2022 r.Środa 04:35 200 PLN
Trzcianka
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 05:35 150 PLN
Tychy kier. Katowice
Stacja paliw BP, ul Przemysłowa 48
17.08.2022 r.Środa 07:00 150 PLN
Wałcz
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 04:35 150 PLN
Warszawa
Dworzec Zachodni (stanowisko międzynarodowe)
17.08.2022 r.Środa 02:35 100 PLN
Wieliczka
Stacja paliw BP, ul. Krakowska 37
17.08.2022 r.Środa 06:00 100 PLN
Wiskitki
Stacja paliw AVIA, ul. Guzowska 35
17.08.2022 r.Środa 03:20 100 PLN
Włocławek
parking przy Hali Mistrzów, al. Fryderyka Chopina 8
17.08.2022 r.Środa 03:20 200 PLN
Wodzisław Śląski
Stacja Paliw SHELL, ul. Rybnicka 15
17.08.2022 r.Środa 07:25 200 PLN
Wrocław
PARK HANDLOWY BIELANY, parking przy IKEA, ul. Czekoladowa
17.08.2022 r.Środa 10:55 0 PLN
Wyszków
Stacja paliw LOTOS, ul. Białostocka 30
17.08.2022 r.Środa 01:35 150 PLN
Zambrów
Stacja paliw ORLEN, ul. Białostocka 10
17.08.2022 r.Środa 00:35 200 PLN
Ząbkowice Śląskie k. Kłodzka
Stacja Orlen, ul. Wrocławska 31
17.08.2022 r.Środa 09:25 150 PLN
Zielona Góra
Parking przy NETTO, ul. Ułańska 1, 65-980 Zielona Góra
17.08.2022 r.Środa 08:55 150 PLN
Żnin
Stacja Paliw Maxoil przy drodze wojewódzkiej 251 (zjazd z S5 w kierunku Żnina)
17.08.2022 r.Środa 06:15 150 PLN
Żywiec
Dworzec PKP
17.08.2022 r.Środa 05:45 250 PLN
 

Średnia ocen:  
 
 20 opinii

 
12.06.2021 r.  przez AGATA EWA

Witam, w Londynie byliśmy w maju 2019r., przywitała i pożegnała nas piękną pogodą, ani kropelki deszczu, program wycieczki był przepełniony (w pozytywnym znaczeniu), zwiedziliśmy sporo ciekawych miejsc, jako nieliczni zobaczyliśmy Big Bena w renowacji, przejażdżka metrem i autobusem była super, pilot Pan Miłosz i kierowcy spisali się na 10. Hotel niezły i położony w dobrym miejscu od centrum. Wspomnienia pozostaną na długo. Polecam i zachęcam do podróżowania.

5/5

 
10.09.2019 r.  przez Ewa

Byłam zobaczyłam i jestem zadowolona. to tak w skrócie. Anglia przywitała jak zwykle deszczem i pożegnała , ale pobyt w słońcu i miłym zefirku. Wycieczka fajna ,ale jak dla mnie za mało czasu na wszystko. Pani pilotka Ilona starała się ,żeby nam pokazać piękno i ogrom Londynu .Czas był poważnym przeciwnikiem a spóźnialscy uczestnicy tylko utrudniali dotarcie do tych wspaniałości. Na pewno do Londynu wrócę a dzięki pomocy pani Ilony i jej wiedzy oraz udzielonym wskazówkom będzie mi łatwiej zobaczyć i dokończyć zwiedzanie. Kierowcy mili uczynni i profesjonalni, i bardzo im dziękuje za bezpieczną jazdę,

5/5

 
10.08.2019 r.  przez Dagmara

Serdeczne podziękowania dla wspaniałej pilotki p. Ilony:)) Wiedza, poczucie humoru oraz anielska cierpliwość - wszystko na 5+. Wycieczka bardzo udana, polecam z całego serca:))

5/5

 
12.04.2019 r.  przez Kamila Tomek

Pan Miłosz super, Panowie Kierowcy super, wycieczka super

5/5

 
26.07.2018 r.  przez anna

Super wycieczka ,wielkie dzięki dla organizatora i całej obsługi ,a szczególne podziękowania dla p.Igi pilotki i przewodniczki.

5/5

 
23.07.2018 r.  przez Magdalena

Bogaty program wycieczki,dwa pierwsze dni w Londynie bardzo udane,ostatni dzień i sama podróż powrotna do Polski fatalna.Zakwaterowanie oraz wyżywienie na 5.

4.2/5

 
11.06.2018 r.  przez Krystyna

podziękowanie dla pani pilotki Ilonki

5/5

 
11.06.2018 r.  przez Krystyna

Podziękowanie dla pani Ilonki pilotki wycieczki do Londynu ktora jest kompetentna i bardzo wyrozumiała dla turystów.Dziękujemy również panom kierowcom za bezpieczną jazdę i wytrwałość i obsługę pasażerów.Trafnie opisuje to p.Magda 06.06.2018r.Polecam-warto było wybrać na wycieczkę .Wycieczka 30.05 do 03.06.2018r.

5/5

 
06.06.2018 r.  przez Magda

Wyjazd do Londynu (30.05 - 03.06) oceniam na wielki plus! Trafiliśmy na świetną pogodę. Pani pilot Ilona tak dostosowała program, że każdego dnia oglądaliśmy Londyn z różnej perspektywy - był czas na muzea, zakupy, a w czasie wolnym możliwość spróbowania różnych specjałów kuchni angielskiej i nie tylko. Spacery w spokojnym tempie, więc nie trzeba było gonić za grupą. Hotel Ibis przy stadionie Wembley - komfortowe pokoje i tradycyjne angielskie śniadania. Poruszanie się metrem po mieście też przebiegało szybko i bez problemów. Warto wybrać się na przejażdżkę London Eye - pilot organizuje bilety, wiec nie trzeba samemu stać w kolejkach. Kierowcy p. Karol i p. Krzysztof - profesjonalni, podróż przebiegała w miłej atmosferze. Podsumowując - w 3 dni zobaczyliśmy w Londynie wszystko co trzeba, jeśli ktoś się zastanawia nad wyjazdem to warto bo i cena też przystępna.

5/5

 
04.06.2018 r.  przez Jasia

Podziękowania dla kierowców i pilotki Pani Ilonki,Londyn 30 maj do 3 czerwca

5/5

 

 

Opis oferty

Program ramowy:

Dzień 1 - Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem. Przejazd przez Polskę, Niemcy, Belgię, Holandię, Francję. Przeprawa przez Kanał La Manche (tunel lub prom). 

Dzień 2 - W godzinach dopołudniowych przyjazd do Greenwich, gdzie znajduje się południk zerowy. Krótki spacer po parku dawnego Obserwatorium Królewskiego. Przejazd komunikacją miejską do centrum Londynu. Przejazd komunikacją miejską do dzielnicy Westminster gdzie zobaczymy m.in: Opactwo Westminsterskie – miejsce koronacji i spoczynku królów Anglii oraz pochówku wielu słynnych osób, m.in. Karola Dickensa, Isaaca Newtona, Karola Darwina (z zewnątrz), Parlament i Big Ben, 10 Downing Street – rezydencja i biuro premierów brytyjskich, budynek Gwardii Królewskiej, St. James’s Park i pałac Buckingham. Dla chętnych możliwość przejażdżki London Eye, największym diabelskim młynem na świecie, skąd z wysokości 135 metrów roztacza się najlepszy widok na panoramę miasta (dodatkowo płatny). Czas wolny w okolicach Piccadilly Circus. Przejazd do hotelu komunikacją miejską, zakwaterownie i nocleg (przyjazd do hotelu w późnych godzinach wieczornych).

Dzień 3 - Śniadanie i przejazd do centrum Londynu. Rozpoczniemy od Muzuem Historii Naturalnej – fascynującego miejsca skrywającego tajemnice naszej planety. Muzuem „wystąpiło“ w wielu filmach, takich jak  „Harry Potter“, „Noc w Muzeum“, „ Paddington“. Po tej przygodzie obejrzymy jeden z najsłynniejszych domów towarowych na świecie Harrods, a następnie przejadziemy na Trafalgar Square  gdzie odbędziemy wizytę w Nationall Gallery w której znajdują się m.in dzieła Van Gogha, Leonardo Da Vinci, Rafaela Santi czy El Greco. Godziny popołudniowe to czas zorganizowany na zakupy w okolicach Oxford Street i dzielnicy Soho. Powrót do hotelu komunikacją miejską w godzinach wieczornych.

Dzień 4  - Śniadanie i przejazd do centrum Londynu komunikacją miejską. Przyjazd do British Museum i zwiedzanie jednego z największych na świecie muzeów historii starożytnej, muzeum nieprzerwanie otwarte od 1759 roku zgromadziło bezcenne skarby dokumentujące historię ludzkości. Rocznie jest odwiedzane przez ponad 5 milionów zwiedzających. Następnie zwiedzanie najstarszej części miasta (londyńskiego City). Na naszej drodze napotkamy m.in Katedrę św. Pawła, Most Milenijny, Tate Modern Gallery, Teatr Globe, dzielnicę starych doków obecnie zagospodarowaną przez sklepy i urokliwe kawiarnie. Na koniec naszego spaceru dotrzemy do Tower of London – byłego pałacu, a potem więzienia. Dla chętnych wizyta w skarbcu, gdzie przechowywane są insygnia koronacyjne oraz klejnoty królewskie (zwiedzanie ddatkowo płatne). Wizyta pod Tower Bridge. Czas wolny i wyjazd w drogę powrotną do Polski.

Dzień 5  - Przekroczenie granicy Polski w godzinach przedpołudniowych.

 

 

Wycieczki

Wycieczki fakultatatywne:
32 osób właśnie przegląda ten obiekt
Ostatni zakup tej oferty został
dokonany 18 godzin temu
Codziennie od 08.00 - 24.00, 7 dni w tygodniu
Infolinia 533095039
Copyright © kuptravel.pl 2014 - 2022

FB