Chcesz otrzymywać informację o najnowszych ofertach? Zapisz się do newslettera.
Kuptravel.pl

Pierwszy w Polsce Klub Travelowy!

Infolinia 533095039
Codziennie od 8.00 - 24.00
Francja/Włochy: HIT ! Niesamowita wycieczka Liguria i Lazurowe Wybrzeże.Bogaty program! Znakomite opinie!
10 dni (8 noclegów) z wyżywieniem , przejazdem i bogatym programem zwiedzania! Liguria jest kontynuacją Lazurowego Wybrzeża na terenie Włoch. Jest podobnie czarująca i skalista.
Wybierz
OFERTA ZAKOŃCZONA
Liczba sprzedanych ofert 32
Cena od 2549
kuptravel.pl Poleca!

Dlaczego warto?

POLSKA - MEDIOLAN - WYBRZEŻE LIGURYJSKI - MONACO - NICEA - EZE VILLAGE - CINQUE TERRE - RIOMAGGIORE - MANAROLA - VERNAZZA - GENUA - PORTOFINO - SAN REMO - CANNES - SIRMIONE - WERONA


1 dzień - wyjazd z Polski w godzinach nocnych (z niektórych miast wyjazd po północy, czyli 2 dnia).

2 dzień - przyjazd do hotelu na obiadokolację i nocleg.

3 dzień Po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Werony, która swoją popularność zdobyła dzięki roli w sztuce angielskiego dramaturga Williama Shakespeare’a – Romeo i Julia. Dom Julii, a w szczególności jej balkon, to jeden z najbardziej znanych zabytków we Włoszech. W starożytnym amfiteatrze – który jest starszy niż rzymskie Koloseum – odbywa się słynny na cały świat festiwal operowy. W okresie letnim organizuje się tu także mnóstwo koncertów i przedstawień teatralnych. W trakcie zwiedzania miasta planowany jest spacer od rzymskiego amfiteatru Arena przez Piazza dei Signori do Casa Capuletti. Przejazd na zwiedzanie uroczego miasteczka Sirmione położonego nad największym i najczystszym jeziorem Włoch - Gardą. Przejazd do hotelu, obiadokolacja, zakwaterowanie i nocleg.

4 dzień – Po śniadaniu przejazd na Wybrzeże Liguryjskie, zakwaterowanie w hotelu i wypoczynek. Obiadokolacja, nocleg.

5 dzień – Po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Cannes nazwane klejnotem Lazurowego Wybrzeża. To miasto znane jest przede wszystkim z odbywającego się tu w maju Festiwalu Filmowego, ze swych najdroższych na Riwierze hoteli - pałaców, a także z portu jachtowego. W programie zwiedzania m.in.: Pałac Festiwalowy (z zewnątrz), Boulevard de la Croissette, kościółek Notre Dame de bon voyage, w którym modlił się Napoleon Bonaparte. Następnie przejedziemy do Eze Village, w której znajduje się fabryka perfum Fragonarda - zapoznamy się z historią produkcji perfum (po krótkiej wizycie w muzeum możliwość zakupów). Po tej wizycie udaamy się do Nicei, piękną widokową trasą Corniche. . W Nicei - stolicy Lazurowego Wybrzeża - zobaczymy Promenadę Anglików nad Zatoką Aniołów i Stare Miasto z barokową katedrą Św. Reparaty, wąskimi uliczkami oraz targiem kwiatowym w Cours Saleya. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.

6 dzień - po śniadaniu przejazd na wybrzeżę Morza Śródziemnego. Odwiedzimy słynny fragment Riwiery Liguryjskiej Cinque Terre - pięć malutkich miasteczek. Ze względu na swoje piękno i charakterystyczną architekturę Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Corniglia oraz Manarola zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa kulturalnego i przyrodniczego UNESCO. Kolorowe domki nad morskimi urwiskami, zatoczki, plaże, groty, a to wszystko od góry otoczone zielonymi tarasami drzew oliwkowych i winorośli – Cinque Terre przyciąga i zachwyca rzesze turystów. Podróżując pociągiem będziemy mieli okazję zwiedzić te niezwykle urokliwe, kolorowe wioski rybackie, z których zdjęciac biją rekordy popularności w serwisach społecznościowych. Po zakończeniu zwiedzania przejazd na obiadokolację i nocleg.

7 dzień - po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Genui, największego z włoskich portów, jednego z najbogatszych miast. Genua jest znana jako miejsce narodzin Krzysztofa Kolumba, choć ma mnóstwo innych rzeczy, o których można mówić. W programie zwiedzania: gotycka katedra San Lorenzo, spacer obok domu Krzysztofa Kolumba na Piazza Ferrari, via Garibaldi z pięknymi pałacami. Następnie przejazd do Portofino__ – jednej z najbardziej ekskluzywnych miejscowości wypoczynkowych we Włoszech. Modnym kurortem Portofino stało się po II wojnie światowej, kiedy wakacje zaczęły spędzać tutaj gwiazdy. Legenda mówi, że pod koniec II wojny światowej niemiecki oficer otrzymał nakaz wysadzenia miasteczka w powietrze, ale pewna przebywająca tu dama poprosiła go o jego ocalenie. Na szczęście żołnierz uległ urokowi damy i Portofino przetrwało wojenne akcje niszczenia. Po wojnie region odkryli producenci filmowi i reżyserowie, których zainspirował na tyle, że nakręcono tutaj m.in. erotyczno sentymentalny film "Al di la delle nuvole" z Johnem Malkovichem i Sophie Marceau i epizod znanej opery mydlanej "Moda na sukces". Po takiej promocji zaczęło tutaj zjeżdżać jeszcze więcej gwiazd, a prestiż Portofino znacznie wzrósł. Na koniec dnia powrót do hotelu na kolację i nocleg.

8 dzień - po śniadaniu wycieczka do San Remo, znane na cały świat z Festiwalu Piosenki Włoskiej. Podczas pobytu w tym pięknym, śródziemnomorskim miasteczku przespacerujemy się słynnym bulwarem Corso Imperatrice z secesyjnym kasynem, odwiedzimy deptak Corso Matteoti, zobaczymy słynny Teatr Ariston, prawosławną cerkiew Chrystusa Zbawiciela oraz odpoczniemy na tutejszej plaży. Następnie przejazd na wycieczkę do księstwa Monaco. Na wzgórzu Le Rocher zobaczymy: Pałac Książęcy, Muzeum Oceanograficzne i Katedrę Św. Mikołaja, gdzie pochowani są członkowie rodu Grimaldich. Jedną z 5 dzielnic księstwa jest Monte Carlo ze słynnym w całej Europie kasynem gry (możliwe wejście i gra w kasynie de Paris). Na zakończenie dnia powrót do hotelu na kolację i nocleg.

9 dzień - po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Mediolanu, który został założony przez Celtów w 600 roku pne. Rzymianie nazwali miasto Mediolanum, czyli śródziemnomorskie w języku łacińskim. Mediolan jest drugim co do wielkości włoskim miastem (po Rzymie). Cieszy się również renomą stolicy gospodarczej Włoch. W programie zwiedzania m.in.: Piazza Duomo, galeria Vittorio Emanuele, La Scala, Castello Sfarcesco. Czas wolny na spokojny spacer po Mediolanie. Obiadokolacja i nocleg.

10 dzień – po śniadaniu, wyjazd do Polski. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych (miasta Polski północnej - 11-ego dnia w nocy).

 

 14 opinii

 
28.10.2019 r.  przez Dariusz 

Wycieczka super , dopisała nie tylko pogoda ale i obsługa była na wysokim poziomie . Polecam .

5/5

 
08.10.2019 r.  przez Agnieszka 

Byliśmy we wrześniu 2019 i wróciliśmy zachwyceni wyjazdem. Wszystko w 100% na plus, to był bardzo udany wyjazd. Hotele i wyżywienie w mojej ocenie były OK! Autokary to luksus!

5/5

 
10.05.2018 r.  przez Barbara

Polecam ten wyjazd wszystkim. Wszystko dopracowane i sprawdzone :) Nie ma się do czego przyczepić :)

5/5

 
10.05.2018 r.  przez M.K

Wyjazd w weekend majówkowy udany i ocenia na 5+! Hotele i program spełnił nasze oczekiwania. Pilot, Kierowcy i organizacja na bardzo duży plus.

5/5

 
10.05.2018 r.  przez Marianna 

W dniach 27.04-06.05.2018 wybrałyśmy się na wycieczkę Liguria i Lazurowe Wybrzeże. Wycieczka przepiękna, tak jak piękne są Włochy. Wspaniała pani Elżbieta - pilotka, która w każdej wolnej chwili tyle wiedzy o Włoszech nam przekazywała. Wspaniali, uczynni kierowcy autokaru A22, pan Karol i pan Krzysztof. Wspaniali uczestnicy wycieczki. Dziękujemy  za kolejne wspaniałe przeżycia. Siostry "bliźniaczki".

1.8/5

 
12.07.2017 r.  przez wasza fanka

Jak zwykle wszystko super! Jesteście moim ulubionym biurem! To już był ósmy wyjazd z Wami. Za rok dziewiąty :)

5/5

 
13.06.2017 r.  przez Ryszard 

W dniach 26.05-04.06.2017r wybraliśmy się do Włoch W+Z nad Morze Liguryjskie i Lazurowe Wybrzeże. Podziwialiśmy miejsca, gdzie wysokie góry łączą się bezpośrednio z wodą. Zwiedzaliśmy miasta San Remo, Genua,Portofino, Nicea, Monaco, Mediolan, Verona. Poznaliśmy zakres bogactwa ze względu na zabytki ze względu na przyrodę. Wycieczka bardzo intensywna, ale z pewnością warta tego trudu wędrówki, bo tak bogatego programu w konkurencji nie znajdziemy. Pogoda dopisała wspaniale. Pani Aneta z dużą wiedzą opowiadała nam o historii, kulturze, ludziach oraz kulinariach tego regionu. Autokar A 31 oraz kierowcy to wysoka klasa, którzy pokonywali perfekcyjnie dziennie wiele kilometrów. Posiadali dużą kulturę osobistą, poczucie humoru, wyrozumiałość i cierpliwość przez co zyskali naszą sympatię. My, rodzina z Mazur jeździmy z Waszym Biurem już od kilku lat. Tym razem nie zawiedliśmy się również, za co Wam dziękujemy.

5/5
 

 
27.01.2017 r.  przez Krystyna

Nie zawiedliśmy się i z mężem skorzystam jeszcze z usług tego biura. Wycieczka zorganizowana bez zastrzeżeń. Fantastyczny program.

5/5

 
11.05.2016 r.  przez Agnieszka Kozłowska

Liguria to ciekawe miejsce na spędzenie wolnego czasu. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Pasjonaci sztuki i architektury będą mogli podziwiać (podczas wycieczki) piękno Mediolanu, Genui, czy też liczne katedry i kościoły, jak np. w Imperii. Często będą to miejsca z niewielką liczbą turystów, poza szlakami powszechnie przez nas odwiedzanymi i bardziej popularnymi (Toskania, Umbria, Dubrownik, czy nawet Skandynawia). Miłośnicy przyrody będą mogli zachwycać się lazurem morza, roślinami, bogatą florą i fauną - Cinque Terre oraz jez. Garda. Piękne morze, z plażą piaszczystą, a nie tak kamienistą jak dalej na południu Włoch, czy w Chorwacji. Miasteczko Varazze przepiękne, prawdziwa wizytówka Ligurii - XIV -XVI wieczne kościoły i klimatyczne stare miasto. Fantastyczna przewodniczka - Pani Agnieszka, z dużą wiedzą o historii, kulturze i ludziach oraz oczywiście kulinariach. Serdecznie polecam tę wycieczkę dla osób, które zechcą poznać smaki Ligurii. Nie ustępują one wcale tym bardziej reklamowanym obszarom Włoch. Białe wina, małe - przepyszne oliwki - taggiasce, no i oczywiście makaron trofie z pesto liguryjskim, przepięknie zielonym, jak nigdzie na świecie.

 
533095039
 

Warunki

  • Przed zakupem oferty potwierdź telefonicznie dostępność miejsc: 533 095 039
  • Terminy:
    termin od 2022-09-09 - 2022-09-18 cena od os. / Osoba w pok. 3os. - 2549 zł
    termin od 2022-09-09 - 2022-09-18 cena od os. / Osoba w pok. 2os. - 2699 zł
    termin od 2022-09-09 - 2022-09-18 cena od os. / Osoba w pok. 1os. - 3499 zł
    termin od 2022-09-09 - 2022-09-18 cena od os. / Kobieta na dokw. - 2799 zł
    termin od 2022-09-09 - 2022-09-18 cena od os. / Mężczyzna na dokw. - 2799 zł
    termin od 2022-09-23 - 2022-10-02 cena od os. / Osoba w pok. 3os. - 2449 zł
    termin od 2022-09-23 - 2022-10-02 cena od os. / Osoba w pok. 2os. - 2599 zł
    termin od 2022-09-23 - 2022-10-02 cena od os. / Osoba w pok. 1os. - 3399 zł
    termin od 2022-09-23 - 2022-10-02 cena od os. / Kobieta na dokw. - 2699 zł
    termin od 2022-09-23 - 2022-10-02 cena od os. / Mężczyzna na dokw. - 2569 zł
PRZED ZAKUPEM POTWIERDZ DOSTEPNOŚĆ MIEJSC 533 053 039 lub 533 095 039 ! 
W cenie zapewniamy:
  • Transport autokarem klasy LUX (barek, klimatyzacja, DVD, toaleta),
  • zwiedzanie wg programu,
  • zakwaterowanie w pokojach 2, 3 osobowych,
  • 6 noclegów w hotelu *** na Wybrzeżu Liguryjskim,
  • 2 noclegi na terenie Włoch,
  • 8 śniadań,
  • opieka pilota.
Dodatkowo płatne obowiązkowo:
  • Ubezpieczenie KL, NNW : 50 PLN/os.,
  • 8 obiadokolacji - 85 EUR/os.,
  • bilety wstępów do zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, wjazdy do miast, opłaty przewodnickie i inne konieczne do realizacji porgramu: ok. 150 EUR/os. (kwota nie podlega rozliczeniu i zwrotowi),
  • Turystyczny Fundusz Gwarancyjny: 20 PLN/os.
Dodatkowo płatne opcjonalnie:
  • • Kup Sobie Spokój: 80 PLN/os., (daje możliwość bezkosztowej rezygnacji z imprezy do 21 dni przed jej rozpoczęciem oraz chroni przed dopłatami paliwowymi i kursowymi. W przypadku rezygnacji z imprezy, opłata za usługę 'Kup Sobie Spokój' nie podlega zwrotowi),

    • pakiet 3 ubezpieczeń w jednym: KUP SOBIE SPOKÓJ + CHOROBY PRZEWLEKŁE + BAGAŻ w cenie specjalnej 150 PLN,

    • rezerwacja miejsc w autokarze: 75 PLN/os.,

    • ubezpieczenie od chorób przewlekłych: 100 PLN/os.,

    • bezpieczny bagaż: 50 PLN/os..

Wyżywienie:

W cenie 8 śniadań kontynentalnych. Obowiązkowo należy wykupić 8 obiadokolacji w cenie 85 euro/os. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Płatność za wyżywienie dokonywana jest w euro w autokarze l

Transport:

Transport autokarem z Polski około 16 godzin od granicy polskiej. Na terenie Polski istnieje możliwość przesiadek oraz transportu mikro i minibusami. Podane godziny mogą ulec zmianie.

  • Jedna osoba ( grupa) może kupić dowolną ilość ofert
  • KAŻDY UCZESTNIK ZOBLIGOWANY JEST DO POSIADANIA WAŻNEGO DOWODU OSOBISTEGO LUB PASZPORTU
  • Brak przesłania danych skutkuje brakiem uczestnika na liście uczestników
  • Ważne: Podczas zakupu wypełnij dane do umowy:
    • Do umowy należy przygotować następujące dane uczestników:
    • Imię i nazwisko
    • Adres zameldowania
    • Datę urodzenia
    • Telefon kontaktowy
    • Liczbę osób, które wezmą udział w wyjeździe razem z nami i ich dokładne dane jak powyżej
    • Termin wycieczki 
    • Miasto wyjazdu, zbiórki w PL
Umowy z uczestnikami będą wysyłane po otrzymaniu danych do umowy wypełnionych przy zakupie oferty, maksymalnie do 2 dni roboczych od daty zakupu wycieczki na skrzynkę elektroniczną.
 

✅ #OdDrzwiDoDrzwi obejmuje wszystkie rezerwacje z dodatkowo płatnym miastem wyjazdowym ✅ wyjazd na imprezę realizowany jest minibusem z miejsca zbiórki w wybranym mieście wyjazdowym

✅ po zakończeniu imprezy minibus zawozi uczestników pod wskazany adres do 30 km od wykupionego miasta wyjazdowego

✅ #OdDrzwiDoDrzwi nie jest dodatkowo płatne

✅ #OdDrzwiDoDrzwi realizowane jest bez względu na godzinę powrotu autokaru

PrzystanekDataGodzinaDopłata
Białystok
Stacja paliw ORLEN Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 11A
22.04.2022 r.Piątek 16:00 250 PLN
Bielsko Biała
Stacja paliw AMIC, Aleja Generała Władysława Andersa 545
22.04.2022 r.Piątek 22:45 200 PLN
Bochnia
Stacja paliw ORLEN, ul. Brzeska 42
22.04.2022 r.Piątek 21:50 150 PLN
Bolesławiec
Stacja Orlen, Łąka/Bolesławiec
23.04.2022 r.Sobota 05:35 0 PLN
Brzeg
Stacja BP przy A4, Przylesie 150, 49-200
23.04.2022 r.Sobota 02:45 80 PLN
Brzesko
Stacja paliw JAGA, ul. Tadeusza Kościuszki 90
22.04.2022 r.Piątek 21:30 150 PLN
Bydgoszcz
Hala Łuczniczka, ul. Toruńska 59
22.04.2022 r.Piątek 21:40 150 PLN
Ciechocinek
Restauracja Mc'Donalds, Szosa Ciechocińska 9, 87-700 Odolion
22.04.2022 r.Piątek 20:15 200 PLN
Czarnków
Parking przy ul. Wodna 43
22.04.2022 r.Piątek 22:30 150 PLN
Gdańsk
Stacja Orlen, Trakt Św. Wojciecha 43/45, 80-044 Gdańsk
22.04.2022 r.Piątek 17:50 250 PLN
Gdynia
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 16:55 250 PLN
Gliwice
parking przy Mcdonald’s, ul. Pszczyńska 325, obok centrum handlowego Europa Centralna
23.04.2022 r.Sobota 01:00 160 PLN
Głogów
Parking TESCO przy ul. Piłsudskiego 15
23.04.2022 r.Sobota 02:35 150 PLN
Gniezno
Stacja paliw LOTOS ul.Gdańska 126
22.04.2022 r.Piątek 23:15 100 PLN
Gorzów Wielkopolski
Dworzec PKS, przystanek dla wysiadających
22.04.2022 r.Piątek 21:25 170 PLN
Gostyń
Parking przy Tesco ul. Leszczyńska 5
23.04.2022 r.Sobota 00:30 100 PLN
Grudziądz
Stacja Orlen, Michale 114
22.04.2022 r.Piątek 20:10 200 PLN
Inowrocław
Stacja Paliw SHELL, ul. Toruńska 181
22.04.2022 r.Piątek 22:00 150 PLN
Jarocin
Stacja paliw ORLEN ul.Wojska Polskiego 135a
22.04.2022 r.Piątek 23:20 150 PLN
Jastrzębie Zdrój
Stacja paliw BP, ul. Wodzisławska 1
22.04.2022 r.Piątek 23:30 200 PLN
Jędrzejów
Stacja paliw TOTAL, ul. Partyzantów 73
22.04.2022 r.Piątek 21:45 200 PLN
Jędrzychowice
STACJA PALIW SHELL na drodze 94 przy węźle z A4
23.04.2022 r.Sobota 06:05 0 PLN
Kalisz
Stacja Paliw STATOIL, ul. Podmiejska 22
22.04.2022 r.Piątek 23:10 150 PLN
Katowice
stacja paliw BP z McDonald's przy A4, kierunek Wrocław, ul. Górnośląska 55
23.04.2022 r.Sobota 00:15 170 PLN
Kielce
Stacja paliw ORLEN, ul. Łódzka 266
22.04.2022 r.Piątek 21:00 200 PLN
Kłodzko
Restauracja Mc'Donalds, ul. Objazdowa 26
23.04.2022 r.Sobota 01:20 170 PLN
Konin
Zajazd Blue Stare miasto k/Konina, Modła Królewska 5F
22.04.2022 r.Piątek 22:30 100 PLN
Koszalin
Stacja BP Posejdon ul. Krakusa i Wandy 1E, 75-824 Koszalin
22.04.2022 r.Piątek 18:45 250 PLN
Kościan
Stacja Orlen, ul. Śmigielska
23.04.2022 r.Sobota 01:00 50 PLN
Kraków
STACJA PALIW BP, ul. Pasternik 66, 31-354 Kraków, w kierunku Katowic
22.04.2022 r.Piątek 23:00 200 PLN
Krotoszyn
Dworzec PKP, ul.Dworcowa 1
23.04.2022 r.Sobota 00:25 150 PLN
Legnica
Stacja Orlen, Nowa Wieś Legnicka 44
23.04.2022 r.Sobota 04:20 0 PLN
Leszno
Stacja paliw LOTOS, ul. Balonowa 35, 64-100 Leszno
23.04.2022 r.Sobota 01:25 50 PLN
Lubin (dolnośląskie)
STACJA PALIW STATOIL ul. J. Piłsudskiego 1
23.04.2022 r.Sobota 03:20 100 PLN
Łagiewniki
Stacja Orlen, ul. Wrocławska 25
23.04.2022 r.Sobota 02:30 100 PLN
Łódź
parking przy stacji paliw E. Leclerc, ul. Inflancka 53
22.04.2022 r.Piątek 21:15 100 PLN
Międzyrzecz
Stacja paliw ORLEN, ul. Waszkiewicza 69
22.04.2022 r.Piątek 21:55 150 PLN
Mława
Stacja Paliw Lotos, ul. Polna 23
22.04.2022 r.Piątek 16:40 200 PLN
Modlin
Lotnisko Modlin, stanowiska BUS przy hali odlotów
22.04.2022 r.Piątek 18:00 100 PLN
Myślibórz
Stacja paliw ORLEN Renice 59, 74-300 Renice
22.04.2022 r.Piątek 20:55 200 PLN
Niemcza
Stacja paliw BP, Osiedle Podmiejskie 1a
23.04.2022 r.Sobota 02:20 100 PLN
Nowa Sól
Dworzec PKS
23.04.2022 r.Sobota 01:50 150 PLN
Nowy Tomyśl
Stacja paliw BP Przyłęk 125A, 64-300
22.04.2022 r.Piątek 23:15 100 PLN
Oborniki Wlkp.
Parking przy markecie LIDL, ul. Lipowa 16a
22.04.2022 r.Piątek 23:15 100 PLN
Olsztyn
Stacja paliw SHELL, ul. Sielska 45A
22.04.2022 r.Piątek 14:50 250 PLN
Olsztynek
Stacja paliw ORLEN, ul. Ostródzka 11
22.04.2022 r.Piątek 15:50 250 PLN
Opole
stacja paliw LOTOS, Rogów Opolski 1A węzeł Krapkowice przy drodze krajowej 45
23.04.2022 r.Sobota 01:45 150 PLN
Ostróda
Parking przy Intermarche, ul. Grunwaldzka 74d
22.04.2022 r.Piątek 15:20 250 PLN
Ostrów Mazowiecki
Stacja paliw ORLEN, ul. Lubiejewska 63
22.04.2022 r.Piątek 17:30 150 PLN
Ostrów Wielkopolski
Dworzec PKS, Dworcowa 15, 63-410 Ostrów Wielkopolski
22.04.2022 r.Piątek 23:40 150 PLN
Piła
Stacja Paliw Lukoil, Aleja Poznańska 93
22.04.2022 r.Piątek 21:30 150 PLN
Pleszew
Stacja Paliw LOTOS ul. Poznańska 136
22.04.2022 r.Piątek 22:55 150 PLN
Płońsk
Mc’Donalds, ul. Polna 39
22.04.2022 r.Piątek 17:30 150 PLN
Polkowice
parking przy Aqua Parku
23.04.2022 r.Sobota 03:05 100 PLN
Poznań
McDonald's Franowo, obok hipermarketu OBI, ul. Szwedzka 2
23.04.2022 r.Sobota 00:15 50 PLN
Pszczyna kier. Katowice
Stacja paliw ORLEN, ul. Górnośląska 42
22.04.2022 r.Piątek 23:15 200 PLN
Rawicz
Stacja paliw PIEPRZYK, węzeł S5 zjazd na Korzeńsko
23.04.2022 r.Sobota 01:55 50 PLN
Rybnik kier. Gliwice
Stacja paliw AMIC, Wodzisławska 181
23.04.2022 r.Sobota 00:05 170 PLN
Rzeszów
stacja paliw Shell ul. Hetmańska 46
22.04.2022 r.Piątek 20:00 200 PLN
Słupsk
Dworzec PKP, ul. Hugona Kołątaja 32
22.04.2022 r.Piątek 17:45 250 PLN
Sopot
Stacja paliw BP al.Niepodległości 664/670
22.04.2022 r.Piątek 17:20 250 PLN
Starogard Gdański
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 19:10 250 PLN
Szczecin
Stacja paliw Circle K, ul, Gryfińska 60, 70-772 Szczecin
22.04.2022 r.Piątek 20:05 200 PLN
Szczecinek
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 20:00 250 PLN
Śrem
Stacja paliw ORLEN, ul. Gostyńska 59
23.04.2022 r.Sobota 00:00 100 PLN
Świebodzin
stacja Orlen ul. Wojska Polskiego, 66-200 Świebodzin
22.04.2022 r.Piątek 22:30 150 PLN
Świecie
Stacja Paliw ORLEN, Morsk 25, 86-100 Morsk
22.04.2022 r.Piątek 20:40 200 PLN
Tarnów
Stacja Paliw Grosar ul. Jana Pawła II 22
22.04.2022 r.Piątek 21:00 200 PLN
Tczew
Stacja BP, ul. Braci Grimm 1B
22.04.2022 r.Piątek 18:40 250 PLN
Toruń
dworzec PKP Toruń Miasto, Plac 18 Stycznia
22.04.2022 r.Piątek 21:00 200 PLN
Trzcianka
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 22:00 150 PLN
Tychy kier. Katowice
Stacja paliw BP, ul Przemysłowa 48
22.04.2022 r.Piątek 23:30 150 PLN
Wałcz
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 21:00 150 PLN
Warszawa
Dworzec Zachodni (stanowisko międzynarodowe)
22.04.2022 r.Piątek 19:00 100 PLN
Wieliczka
Stacja paliw BP, ul. Krakowska 37
22.04.2022 r.Piątek 22:30 100 PLN
Wiskitki
Stacja paliw AVIA, ul. Guzowska 35
22.04.2022 r.Piątek 19:45 100 PLN
Włocławek
parking przy Hali Mistrzów, al. Fryderyka Chopina 8
22.04.2022 r.Piątek 19:45 200 PLN
Wodzisław Śląski
Stacja Paliw SHELL, ul. Rybnicka 15
22.04.2022 r.Piątek 23:55 200 PLN
Wrocław
PARK HANDLOWY BIELANY, parking przy IKEA, ul. Czekoladowa
23.04.2022 r.Sobota 03:20 0 PLN
Wyszków
Stacja paliw LOTOS, ul. Białostocka 30
22.04.2022 r.Piątek 18:00 150 PLN
Zambrów
Stacja paliw ORLEN, ul. Białostocka 10
22.04.2022 r.Piątek 17:00 200 PLN
Ząbkowice Śląskie k. Kłodzka
Stacja Orlen, ul. Wrocławska 31
23.04.2022 r.Sobota 01:50 150 PLN
Zielona Góra
Parking przy NETTO, ul. Ułańska 1, 65-980 Zielona Góra
23.04.2022 r.Sobota 01:20 150 PLN
Żnin
Stacja Paliw Maxoil przy drodze wojewódzkiej 251 (zjazd z S5 w kierunku Żnina)
22.04.2022 r.Piątek 22:40 150 PLN
Żywiec
Dworzec PKP
22.04.2022 r.Piątek 22:15 250 PLN
 

Opis oferty

1 dzień - wyjazd z Polski w godzinach nocnych (z niektórych miast wyjazd po północy, czyli 2 dnia).

2 dzień - przyjazd do hotelu na obiadokolację i nocleg.

3 dzień Po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Werony, która swoją popularność zdobyła dzięki roli w sztuce angielskiego dramaturga Williama Shakespeare’a – Romeo i Julia. Dom Julii, a w szczególności jej balkon, to jeden z najbardziej znanych zabytków we Włoszech. W starożytnym amfiteatrze – który jest starszy niż rzymskie Koloseum – odbywa się słynny na cały świat festiwal operowy. W okresie letnim organizuje się tu także mnóstwo koncertów i przedstawień teatralnych. W trakcie zwiedzania miasta planowany jest spacer od rzymskiego amfiteatru Arena przez Piazza dei Signori do Casa Capuletti. Przejazd na zwiedzanie uroczego miasteczka Sirmione położonego nad największym i najczystszym jeziorem Włoch - Gardą. Przejazd do hotelu, obiadokolacja, zakwaterowanie i nocleg.

4 dzień – Po śniadaniu przejazd na Wybrzeże Liguryjskie, zakwaterowanie w hotelu i wypoczynek. Obiadokolacja, nocleg.

5 dzień – Po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Cannes nazwane klejnotem Lazurowego Wybrzeża. To miasto znane jest przede wszystkim z odbywającego się tu w maju Festiwalu Filmowego, ze swych najdroższych na Riwierze hoteli - pałaców, a także z portu jachtowego. W programie zwiedzania m.in.: Pałac Festiwalowy (z zewnątrz), Boulevard de la Croissette, kościółek Notre Dame de bon voyage, w którym modlił się Napoleon Bonaparte. Następnie przejedziemy do Eze Village, w której znajduje się fabryka perfum Fragonarda - zapoznamy się z historią produkcji perfum (po krótkiej wizycie w muzeum możliwość zakupów). Po tej wizycie udaamy się do Nicei, piękną widokową trasą Corniche. . W Nicei - stolicy Lazurowego Wybrzeża - zobaczymy Promenadę Anglików nad Zatoką Aniołów i Stare Miasto z barokową katedrą Św. Reparaty, wąskimi uliczkami oraz targiem kwiatowym w Cours Saleya. Przejazd do hotelu na kolację i nocleg.

6 dzień - po śniadaniu przejazd na wybrzeżę Morza Śródziemnego. Odwiedzimy słynny fragment Riwiery Liguryjskiej Cinque Terre - pięć malutkich miasteczek. Ze względu na swoje piękno i charakterystyczną architekturę MonterossoVernazzaRiomaggioreCorniglia oraz Manarola zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa kulturalnego i przyrodniczego UNESCO. Kolorowe domki nad morskimi urwiskami, zatoczki, plaże, groty, a to wszystko od góry otoczone zielonymi tarasami drzew oliwkowych i winorośli – Cinque Terre przyciąga i zachwyca rzesze turystów. Podróżując pociągiem będziemy mieli okazję zwiedzić te niezwykle urokliwe, kolorowe wioski rybackie, z których zdjęciac biją rekordy popularności w serwisach społecznościowych. Po zakończeniu zwiedzania przejazd na obiadokolację i nocleg.

7 dzień - po śniadaniu przejazd na zwiedzanie Genui, największego z włoskich portów, jednego z najbogatszych miast. Genua jest znana jako miejsce narodzin Krzysztofa Kolumba, choć ma mnóstwo innych rzeczy, o których można mówić. W programie zwiedzania: gotycka katedra San Lorenzo, spacer obok domu Krzysztofa Kolumba na Piazza Ferrari, via Garibaldi z pięknymi pałacami. Następnie przejazd do Portofino__ – jednej z najbardziej ekskluzywnych miejscowości wypoczynkowych we Włoszech. Modnym kurortem Portofino stało się po II wojnie światowej, kiedy wakacje zaczęły spędzać tutaj gwiazdy. Legenda mówi, że pod koniec II wojny światowej niemiecki oficer otrzymał nakaz wysadzenia miasteczka w powietrze, ale pewna przebywająca tu dama poprosiła go o jego ocalenie. Na szczęście żołnierz uległ urokowi damy i Portofino przetrwało wojenne akcje niszczenia. Po wojnie region odkryli producenci filmowi i reżyserowie, których zainspirował na tyle, że nakręcono tutaj m.in. erotyczno sentymentalny film "Al di la delle nuvole" z Johnem Malkovichem i Sophie Marceau i epizod znanej opery mydlanej "Moda na sukces". Po takiej promocji zaczęło tutaj zjeżdżać jeszcze więcej gwiazd, a prestiż Portofino znacznie wzrósł. Na koniec dnia powrót do hotelu na kolację i nocleg.

8 dzień - po śniadaniu wycieczka do San Remo, znane na cały świat z Festiwalu Piosenki Włoskiej. Podczas pobytu w tym pięknym, śródziemnomorskim miasteczku przespacerujemy się słynnym bulwarem Corso Imperatrice z secesyjnym kasynem, odwiedzimy deptak Corso Matteoti, zobaczymy słynny Teatr Ariston, prawosławną cerkiew Chrystusa Zbawiciela oraz odpoczniemy na tutejszej plaży. Następnie przejazd na wycieczkę do księstwa Monaco. Na wzgórzu Le Rocher zobaczymy: Pałac Książęcy, Muzeum Oceanograficzne i Katedrę Św. Mikołaja, gdzie pochowani są członkowie rodu Grimaldich. Jedną z 5 dzielnic księstwa jest Monte Carlo ze słynnym w całej Europie kasynem gry (możliwe wejście i gra w kasynie de Paris). Na zakończenie dnia powrót do hotelu na kolację i nocleg.

9 dzień - po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Mediolanu, który został założony przez Celtów w 600 roku pne. Rzymianie nazwali miasto Mediolanum, czyli śródziemnomorskie w języku łacińskim. Mediolan jest drugim co do wielkości włoskim miastem (po Rzymie). Cieszy się również renomą stolicy gospodarczej Włoch. W programie zwiedzania m.in.: Piazza Duomo, galeria Vittorio Emanuele, La Scala, Castello Sfarcesco. Czas wolny na spokojny spacer po Mediolanie. Obiadokolacja i nocleg.

10 dzień – po śniadaniu, wyjazd do Polski. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych (miasta Polski północnej - 11-ego dnia w nocy).

Wycieczki

Wycieczki fakultatatywne:
21 osób właśnie przegląda ten obiekt
Ostatni zakup tej oferty został
dokonany 18 godzin temu
Codziennie od 08.00 - 24.00, 7 dni w tygodniu
Infolinia 533095039
Copyright © kuptravel.pl 2014 - 2022

FB